RATSASTUSJOUSIAMMUNTA/ HORSEBACKARCHERY


Nurmolandiassa harrastetaan ratsastusjousiammuntaa joka tarkoittaa hevosen selästä jousipyssyllä ampumista. Jousi on vastakaari/vaistojousi joka on hieman lyhyempi mahdollistaen hevosen selästä turvallisen ampumisen. Nurmolandiassa on toistaiseksi Keski-Suomen ainoa 90metrin rata ja aktiivinen porukka joka treenaa lähes viikottain. Postal Matcheja ja pieniä omia kisoja kisataan aktiivisesti ja on Nurmolandiassa järjestetty kesällä 2020 myös kansainväliset GP-kisat.

Nurmolandiassa kouluttaa ja treenaa Suomen Ratsujousiampujain Liiton kouluttajakandidaatti Sonja Honkala,myös  Suomen parhaat naisratsujousiampujat Anna Minkkinen ja Anni Jauhiainen käyvät täällä kuukausittain kurssittamassa ja kouluttamassa ampujia. Nurmolandian kaikki hevoset ovat koulutettu ratsastusjousiammuntaan.

Porukkaan otetaan mielellään lisää innokkaita ratsujousiampujia mukaan, perus ratsastustaito riittää aloittamiseen, ampumiseen löytyy vuokra välineet. Sonjan peruskurssilta on hyvä aloittaa! Kokeneemmat pääsevät suoraan tositoimiin!