Tällä sivulla esittäytyy Nurmolandian eläimet. Nurmolandiasta löytyy heppoja, poneja,

, lampaita, vuohia, kanoja,viiriäisiä, lehmiä, pupuja, koiria ja kissoja. Kesäisin Nurmolandiassa on myös mm.kalkkunoita sekä ankkoja uiskentelemassa altaassa. Nurmolandiassa on myös isännän matelija-innostuksen vuoksi Tähti-niminen viljakäärme sekä Väinö-niminen sinikieliskinkki, muurigekot Vekkuli Sulukunen ja Heikki sekä parta-agama Yoda,mutta matelijat asuvat sisätiloissa eivätkä ole asiakkaille suoraan nähtävillä.

KOTIELÄINPIHA KESÄLLÄ 2021 AUKI 3.6 ALKAEN TORSTAISTA LAUANTAIHIN KLO 12-16 PÄÄSYMAKSU 5e

POIKKEUSPÄIVÄT: 18-19.6 JA 1-3.7. KOTIELÄINPIHA SULJETTU! 

Lempeä jättiläinen Donna 14v

Donna on isokokoinen irlannincob tamma mutta erittäin lempeä, rauhallinen ja ihmisistä välittävä hevonen. Donna on erittäin taitava lajissa kuin lajissa: Donnalla voi mennä tasokasta kouluratsastusta ja hypätä metrin esteitä. Sillä voi reenata ratsastusjousiammuntaa, kaulanaruilua, samoilla metsissä ja vetää rankoja/ahkiota/kärryjä/suksia perässä.

Äitin satuponi, pikkuponi Calle 9v

Calle on myös irlannincob-rotuinen mutta huomattavasti pienempi kuin Donna. Calle on osaava nuorimies jolla on pilkettä silmäkulmassa sekä suuri sydän johon mahtuu monta asiakasta halittavaksi.

Karma Chamelleon eli Karo Karkki Karoliinuska 9v.

Karo on suuri ja lempeä lämminveri tamma jolla on reilusti korkeutta muihin Nurmolandian heppoihin verrattuna, 170cm. Karo on ensijaisesti Evan ratsu mutta tekee varsinkin istuntavalmennuksia, tämän tytön kyydissä on nimittäin haastetta istua!

Antero Armas, kippura varvas 17v

Antero on Karoliinan lailla Ruotsalainen lämmiverinen, nopea ja herkkä herrasmies. Antero on sympaattinen ja rauhallinen iso poika jolla on kokoa 170cm.

Pikku Prinsessa Valkyrja 15v

Vallu on erittäin sievä ja kiltti issikkaneitokainen. Valkyrjan selässä on turvallista ratsastaa niin lapsen kuin aikuisenkin. Valkyrjalla pääsee kokeilemaan töltin vauhtia-Vallu on ollut aikaisemmin kova menijä islanninhevosten askellajikisoissa!

Pieni metsänpeikko Thotti Tötterström

Thotti on 18 vuotias islanninpoika joka hurmaa kaikki asiakkaat lempeydellään, tyyneydellään ja maailman tasaisimmilla askellajeillaan. Thotti on kunnon maastomopo ja mieletön soturiponi ratsastusjousiammunnassa.

Lehmänkirjava cowgirl Alma 12v

Alma "Almuska Albambiino" on 115cm korkea risteytysponi jolla voi ratsastaa alakouluikäiset lapset aloittelijoista kokeneempiin. Alma on kiltti ja herkkä avuille, liikkuu reippaasti eteenpäin ja on maastovarma ponskuli.

Almassa on Evan epäilyjen mukaan ainakin shettistä ja issikkaa.

Popeda "Popsuli" lehmävasikka eli hieho 3v

Popeda tuli Nurmolandiaan viettämään kesää-19 ystävänsä Pikan kanssa. Pikka on lähtenyt jo seuraavaan kotiin mutta Popeda jäi Evan ja asiakkaiden halikamuksi Nurmolandiaan. Popeda on erittäin säyseä ja hyväluontoinen lehmävasikka joka on rodultaa ay eli Ayrshire.

Mymmeli Pyykkö 3v Ylämaankarjan ja Lapinlehmän risteytys hieho.

Tämä söpöliini tukkajumala muutti syyskuun 2019 lopulla Nurmolandiaan Popedan uudeksi ystäväksi. Mymmykkä on utelias, ihmisistä kiinnostunut pieni karvaturrukka.

Nurmolandiassa viipeltää 7 ihanaa pupusta. Rambo ja Rosa ovat tyttöjä ja leikattuja poikia Ruska, Sutenööri, Gepardi ja Nöpö. Keväisin on luvassa pupunpoikasia, kysy niistä Evalta!

Lampaat Prinsessa, Aurora, Einari ja Alisa sekä karitsat
Lampaat ovat hyvin ihmis(-ja ruoka)ystävällisiä kaikkien kanssa toimeen tulevia, heitä pääsee rapsuttelemaan ja halimaan pihalla.Lampaat ovat hyvin innokkaita lähtijöitä luontovaellukselle mukaan!

Vuohet Nami ja Nekku sekä kilit sekä Köpi

Nämä söpöliinit ovat halittavissa ja pusuteltavissa Nurmolandiassa.Vuohet osallistuvat myös mm.agilityyn sekä luontovaellukselle.

Kanatuiset ja kuukkelit.

Kanatuiset kuopsuttavat ja kaapsuttavat Juho-Kusti ja Lumimies kukkojen johdolla Nurmolandian kukkapenkit sekä munivat super maukkaita ja ihanan värisiä munia.

Munia ja kesäkana-vuokraus Nurmolandiasta.

Viiriäiset

Nämä ihanan väriset pienet sirkuttajat munivat söpöjä,melkein pääsiäismunilta näyttäviä munia. Nurmolandian viiriäisporukka koostuu yhdestä kukosta ja neljästä akasta.

Mortti ja Mau

Maatiaiskissat Mortti 16v ja Mau 3v vipeltävät pääsääntöisesti omissa menoissaan mutta varsinkin Mortti super hellyydenkipeänä saattaa ilmestyä asiakkaiden jalkoihin kehräämään.

Pienen pieni vauvakissa Salamander.

Salamander on syntynyt heinäkuussa -19 ja opettelee Mortin johdolla kissan elämää Nurmolandiassa. Mau ei niin uudesta kissasta välitä,mulkoilee vaan ohi mennessää pentua ja tuhahtelee viiksiinsä.

Nurmolandian laumanvartijoina toimii Ilona, Pyreneittenmastiffi ja Jaager, gorgiristeytys. Ilona on lempeä, isoksi kasvava, vielä pikku piraija tyttönen jonka työtehtävä on vahtia Nurmolandian laumaa metsän eläimiltä. Jaager, Nakkirakki taas on Evan työpariksi sertifioitunut eläinavusteinen valmennus koira joka sympaattisuudellaan ja ihmisläheisyydellään hurmaa isot ja pienet asiakkaat.